Duyuru

Yorumlarınıza lütfen dikkat ediniz. 07.08.2012 tarihi itibariyle olumsuz içerikli yorumlar yazılmaya başlanıyor.

Takipçiler

2012 Copyright. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Arama

15 Ocak 2012 Pazar

Bilgisayarın Tanımadığı USB'ye Çözüm (NTFS'li USB'yi FAT32'ye Çevirme)

Arkadaşlar bunu yaşayanlar var. USB'sine ya da harddiskine girmeye çalıştığında giremiyor. Çoğu kişi de USB'sinin bozulduğunu düşünüp çöpe atıyor. Oysa bunlar kurtarılabilir. Bunun bir çok yolu var ama ben bu yöntemden sadece birisini anlatacağım. Bu yöntemin bir artısı var; bilgisayara ekstra program kurmak gerekmiyor. Güvenilir mi bence evet. Benim 4 GB USB'mde işe yaradı. bunun için ortalama 5 dk. harcadım. lafı fazla uzatmadan gelelim yönteme:

Gerekenler:
* Windows XP veya üstü bir işletim sistemi
* Tabii ki USB ya da harddisk :)

Notlar:
* İşlem risklidir. Bu nedenle işlemleri yaparken işlem kesilirse (programın yanıt vermeyip kapatılması ya da elektriklerin kesilip bilgisayarın da kapatılması gibi) bir daha USB'nizi kullanamayabilirsiniz.
* İçindeki bilgilerin silinme olasılığı yüksektir. Önemli bilgileriniz varsa önce onları kurtarmaya bakın.
* Ben burada çok uzun sürmesin diye USB diyorum. USB bellek, USB harddisk vs. hepsi için bu geçerlidir.
* Yazılması gereken bazı kodları yıldızların arasında göstereceğim. Yıldızların ortasındakini yazmalısınız. Örneğin seçilecek olan yazı BSBlog ise *BSBlog* şeklinde yazacağım.
* Mümkünse Windows Vista ya da Windows 7 işletim sistemi kullanın. XP USB'nini göremeyebilir.
* Hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum ama deneyin bi derim ben :)

Yapımı:

1. Bilgisayarı yönetici hesabınızla çalıştırın.
2. XP kullanıyorsanız Başlat > Çalıştır > cmd yazın.
    Vista ya da 7 kullanıyorsanız Başlat > arama çubuğuna cmd yazın > cmd.exe'nin üzerine sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçin.
3. Şimdi USB'mizi biraz tanımalıyız. *DISKPART* yazın. 
4. Bu aşamada USB'mizi seçeceğiz. Bunun için *LIST DISK* yazın.
5.Burada bilgisayarınızda bulunan tüm diskleri görebilirsiniz. Buradan kendi diskinizi bulun ve onun disk numarasını not alın. YANLIŞ DİSK NUMARASI BİLGİSAYARINIZDA VERİ KAYBINA VEYA BİLGİSAYARINIZIN ÇÖKMESİNE NEDEN OLABİLİR. Bu sebeple dikkatli olun. Örnekte 4 GB'lık belleğimiz Disk 3 olarak görükmekte.
6. Burada diskinizi seçeceğiz. Yani *SELECT DISK PARTno* Küçük yazdığım yere kendi disk numaranızı yazın. Bu örneğimizde *SELECT DISK PART3* şeklinde yazdık.
7. Şimdi sırayla şunları yazın: *CLEAN* *CREATE PARTITION PRIMARY* *SELECT PARTITION 1* *ACTIVE* *FORMAT FS=FAT32* Son aşama biraz zaman alabilir.
8. İşlem bitince *ASSIGN* yaıp *EXIT* yazıyoruz.
9. Bu aşama sonunda USB'nizin çalışması gerekir. Hayırlı olsun :)

3 yorum:

BSBlog dedi ki...

Lütfen küfürlü yorumlar yapmayın burada yapılan işlemler DÜZGÜN YAPILDIĞI MÜDDETÇE usb belleğinize zarar vermez ancak yine de sorumluluk kabul etmediğimi başta söylemiştim. Buradaki işlem usb belleğinin içindeki partitionun silinmesi nedeniyle görülmeyen bellekler içindir.

Unknown dedi ki...

USB 931 GB FORMAT FS=FAT32 YAZDIM YÜZDE 0 TAMALANDIDA KALDI SAYI ARTMIYOR ? PC Yİ DE KORKUDAN KAPATAMIYORUM BİŞEY OLUR DİYE PC AÇIK KALDI EN KISA ZAMANDA CEVAP VERR !

BSBlog dedi ki...

Boyut fazla oldugu icin muhtemelen bu şekilde oldu bir süre beklersen hızla artacaktır